Veelgestelde vragen

Hieronder staan de veelgestelde vragen. Staat jullie vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@heelhollandspeurt.nl of whatsapp naar 0630431290.

De speurtochten

Hoe werkt jullie concept?

"Wij ontwikkelen speurtochten die je als familie, vrienden of teamuitje helemaal zelf kan spelen. Je koopt in onze webwinkel 1 of meerdere speurtochten. Samen met de speur.app en onze spelcomputer worden jullie door de stad geleid. Afhankelijk van het thema leer je de stad kennen of word je meegenomen in een verhaal. Jullie hebben alles zelf in de hand en spelen op eigen tempo.

Hoe bestel ik de speurtochten?

In de webwinkel kies je een speurtocht voor een locatie en plaatst deze in je winkelmandje. Nadat je hebt afgerekend ontvang je binnen enkele minuten een e-mail met instructies en een code. Op je smartphone open je een webbrowser, vervolgens ga je naar speur.app en je meldt je aan met de code die je ontvangen hebt. Jullie zijn nu gereed om de speurtocht te spelen. Op deze manier heb je alles zelf in de hand, speel je op eigen tempo en organiseer je zelf een leuk uitje met vrienden, familie of collega's.

Als ik vandaag bestel, kan ik de speurtocht dan op een andere dag spelen?

Natuurlijk, geen probleem. Je kunt vandaag een speurtocht bestellen en deze op een later moment naar keuze spelen. Onze speurtochten zijn niet vastgebonden aan specifieke data of tijdstippen. We gaan er echter wel vanuit dat je de speurtocht binnen een periode van drie maanden voltooit. Als je meer tijd nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Moet ik een specifieke datum kiezen om de speurtocht te doen als ik deze bestel?

Nee hoor, de flexibiliteit van onze speurtochten is een groot voordeel. Na de aanschaf van een speurtocht via onze webwinkel, ben je volledig vrij om zelf het moment te kiezen waarop jullie de speurtocht gaan ondernemen. Er is geen noodzaak om deze voor een specifieke datum te reserveren.

Wanneer kan ik een speurtocht spelen?

Onze speurtochten zijn 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar. Je kunt elk moment van de dag starten. Voor een optimale spelbeleving is het verstandig om een speurtocht met daglicht te spelen.

Hoeveel spelers kunnen tegelijkertijd spelen?

We hanteren geen limiet op het aantal spelers, echter adviseren we om met 2 tot 6 spelers één speurtocht te spelen. Ben je met een grotere groep, splits dan op in meerdere teams en speel per team een speurtocht. Je kunt de volgende regel hanteren bij het bestellen van een speurtocht: 1 speurtocht = 1 team = advies: 2 tot 6 personen (meer mag altijd). Je kan in ieder geval met 10 telefoons bij 1 speurtocht (via speur.app) aanmelden.

Is de getoonde prijs in de webwinkel per persoon?

De vermelde prijs in de webwinkel geldt voor één speurtocht. Deze is bedoeld voor een team van 2 tot 6 personen. Als je met meerdere teams wilt spelen, is het raadzaam om extra speurtochten te bestellen. Uitgaande van gemiddeld 5 deelnemers per speurtocht, komt het neer op minder dan €5 per persoon.

Verschillen de speurtochten per locatie?

De Stadsspeurtocht is uniek voor iedere locatie, vragen en foto-aanwijzingen zijn speciaal op de locatie aangepast. De speurtochten Detectivespel (+ familie) en Codekraker zijn hetzelfde voor alle locaties, alleen de foto-aanwijzingen verschillen. We updaten elk jaar (begin januari) de inhoud van de speurtochten, zodat je vaker een zelfde speurtocht kunt spelen.

Verschillen de foto’s voor iedere speurtochten voor een locatie?

Nee de foto’s van een locatie worden voor iedere speurtocht opnieuw gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld in Groningen het Detectivespel hebt gespeeld worden voor Codekraker dezelfde foto’s gebruikt. Het is dan beter om een andere locatie te kiezen.

Zijn de speurtochten geschikt voor kinderen?

De speurtochten 'Detectivespel familie' en 'Stadsspeurtocht' zijn geschikt voor de HELE familie ( dus ook voor kinderen). Bij het 'Detectivespel familie' kunnen speurders vanaf 8 jaar goed mee speuren. En bij de 'Stadsspeurtocht' vanaf 10 jaar. De speurtochten zijn minder geschikt voor een kinderfeestje. Voor kinderen onder de 12 jaar is er eigenlijk altijd begeleiding van een volwassene nodig.

Waar start de speurtocht?

Onze speurtochten zijn uitgezet in het centrum van de stad, tenzij anders aangegeven. Nadat je een speurtocht hebt besteld, meld je je met de ontvangen code aan bij de speur.app. Via de interactieve kaart kom je dan de exacte startlocatie te weten. In onze webwinkel is bij iedere stad/speurtocht combinatie een afbeelding van het spelgebied weergegeven.

Moeten we de speurtocht pauzeren als we willen lunchen?

Jullie hoeven de speurtocht NIET te pauzeren als jullie willen lunchen. Onze speurtochten zijn gebaseerd op het aantal virtuele plekken (hotspots) die je vind. Onderweg ontvang je soms enkele opdrachten tegen de tijd maar die duren nooit langer dan 15 minuten.

Moeten we de speurtocht in één keer uitspelen?

De speurtocht hoeft NIET in één keer uitgespeeld te worden. Het is mogelijk om bijvoorbeeld tussendoor pauze in te lassen voor een drankje of lunch. Je kunt daarna gewoon verder spelen. De speurtocht kan zelfs op een andere dag worden afgemaakt.

Loopt ieder team dezelfde route als ik met meerdere teams speel?

Nee, ieder team loopt een eigen 'unieke' route. Wel hebben we een spelgebied waarin de speurtocht zich afspeelt. In dit spelgebied bevinden zich hotspots die je in willekeurige volgorde kunt inchecken. Zo kan iedereen zijn eigen unieke route lopen. 

Kunnen we op dezelfde plek starten als ik met meerdere teams speel?

Ja, dat is geen enkel probleem. Jullie kunnen samen afspreken in het spelgebied en op dezelfde plek starten. Nadat ieder team is aangemeld loopt ieder team een eigen unieke route. 

Kan ik ter plekke de speurtocht bestellen en direct spelen?

In principe wel. Houd er wel rekening mee dat je voor het Detectivespel, Detectivespel (familie) en Codekraker een invulformulier moet uitprinten. Wil je direct ter plekke op pad, bestel dan de Stadsspeurtocht. Deze speurtocht speel je zonder invulformulier. Voor alle speurtochten geldt dat pen en papier erg handig zijn onderweg! Je kan eventueel ook thuis een formulier uitprinten, deze meenemen en op locatie de speuttocht bestellen.

Wat moet ik doen als een foto-aanwijzing niet meer klopt?

Een onderdeel van de speurtocht is foto's zoeken. Soms klopt een foto niet meer omdat er bijvoorbeeld iets is weggehaald. Geen paniek, er zijn voldoende hotspots om de speurtocht af te maken. Geef ons door welke foto niet klopt, stuur ons een goede nieuwe foto en we belonen jullie met een gratis speurtocht maar keuze!

Zijn jullie speurtochten rolstoeltoegankelijk?

De speurtochten spelen zich af in het centrum van een stad. Je hoeft nergens naar binnen en je beweegt je in de openbare ruimte. Daarmee zijn de speurtochten roelstoeltoegankelijk.

Speur.app

Wordt de gps van de smartphone gebruikt?

Ja de speur.app maakt gebruik van de gps van je smartphone. We hebben alle uitleg en tips opgeschreven op een speciale pagina.

Hoe lang is de code geldig?

De code is vanaf de aankoopdatum drie maanden geldig.

Kunnen we ons met meerdere smartphones aanmelden op één speurtocht?

Ja, dat is geen enkel probleem. We raden zelfs aan om dit te doen. Als je met meerdere smartphones speelt, kun jullie de rollen binnen het team verdelen. Bijvoorbeeld één persoon checkt in, één persoon stuurt berichten en meerdere personen zoeken foto-aanwijzingen. Je kan met maximaal 10 telefoons aanmelden bij 1 speurtocht.

Moet ik me opnieuw aanmelden als ik per ongeluk de browser of speur.app afsluit?

Nee, de speur.app onthoudt dat je bent aangemeld. Als je per ongeluk de browser of speur.app afsluit en opnieuw opent, ga je gewoon verder waar je was gebleven en hoef je je niet opnieuw aan te melden.

Kunnen we tegen elkaar spelen?

Jazeker! Speurtochten zijn in de speur.app aan elkaar te koppelen. In de speur.app komt de klassement-optie dan beschikbaar. Teams zien dan elkaars voortgang en score. Wanneer je meerdere speurtochten besteld, worden deze door ons automatisch aan elkaar gekoppeld.

Moet ik een app installeren op mijn mobiel?

Nee hoor, de speurtochten werken met een speur.app (web-app) in de browser van je mobiele telefoon. Je kunt thuis al inloggen op de speur.app om de instructies te lezen en je voor te bereiden.

Waarom staat de speur.app niet in de app-stores?

Speur.app is een website en web-app; geen 'native app'. Speur.app is niet te downloaden via de app-stores van Apple of Google. Je kunt de web-app wel installeren. Android: klik op de downloadmelding zodra je de web-app opent op je telefoon, iPhone: klik op de ‘Delen’-knop en kies voor ‘Toevoegen aan beginscherm’.

Hoeveel batterijpercentage heb ik nodig?

De speur.app gebruikt de gps van je mobiele telefoon en heeft een internetverbinding nodig. Over het algemeen verbruikt een speurtocht 50% batterij. Het is verstandig om een speurtocht met minimaal 75% batterij te beginnen.

Hoeveel data verbruikt een speurtocht?

Tijdens een speurtocht wordt ongeveer 10 tot 25Mb aan data verbruikt.

Team- en/of bedrijfsuitjes

Organiseren jullie begeleide uitjes met een instructeur?

Nee, wij organiseren geen uitjes met een instructeur. Ons concept is erop gericht dat jullie een speurtocht helemaal zelf kunnen organiseren.

Kan ik met mijn collega's een speurtocht als bedrijfsuitje doen?

Natuurlijk! Een speurtocht is zelfs erg geschikt als bedrijfsuitje met collega's. Je kunt heel eenvoudig één of meerdere speurtochten in onze winkel bestellen. Bovendien kun je in de speur.app meerdere speurtochten aan elkaar koppelen zodat je elkaars score en voortgang ziet! We hebben opgeschreven hoe je in 10 eenvoudige stappen jullie teamuitje tot een succes kan maken.

Kan ik bij jullie speurtochten op BTW  factuur bestellen?

Ja, dat is mogelijk. We bieden bedrijven de mogelijkheid om bij afname vanaf 5 speurtochten of meer op factuur te bestellen. We rekenen hiervoor €15,- extra administratiekosten per boeking. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Algemeen

Hoe kan ik jullie het beste bereiken?

Je kunt ons het beste bereiken via info@heelhollandspeurt.nl (binnen 24 uur reactie) of whatsapp naar 0630431290 (antwoord binnen 1 uur).