In 10 stappen naar een succesvol teamuitje!

Je bent gevraagd een teamuitje voor je collega's te organiseren. Je wilt een speurtocht gaan doen en bent op onze website uitgekomen. We laten zien dat je in een aantal eenvoudige stappen het teamuitje voor jouw collega's tot een succes kunt maken. Heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag!

Teamuitplannen

De voorbereiding

Stap 1 - Bepaal locatie en speurtocht

We hebben op ruim 40 locaties in Nederland verschillende speurtochten uitgezet. Kies een locatie en een speurtocht waarmee jullie het teamuitje willen organiseren.

Stap 2 - Bepaal het aantal teams

Inventariseer hoeveel collega's mee zullen doen met de speurtocht. Onze speurtochten werken het beste in teams van 2 tot 6 personen (meer of minder mag natuurlijk altijd). Bepaal aan de hand van het aantal personen, het aantal teams dat je nodig hebt. Voorbeeld: jullie willen met 17 personen een speurtocht doen, dan kun je het beste 3 teams (2 x 6 personen en 1 x 5 personen) maken.

Stap 3 - Bestel de speurtochten

Wanneer je met 3 teams wilt gaan spelen, heb je 3 speurtochten nodig. Gebruik hiervoor het veld 'aantal' in onze webwinkel. Nadat je de bestelling hebt geplaatst ontvang je binnen enkele minuten een e-mail met informatie en codes. Je ontvangt voor iedere speurtocht een unieke code: bijvoorbeeld bij 3 speurtochten, ontvang je 3 unieke codes.

Stap 4 - Bepaal de teamindeling en startlocatie

Maak alvast een teamindeling en denk na over een geschikte startlocatie. Beide bekend en gereed? Communiceer deze dan met je deelnemers van het teamuitje.

Stap 5 - Bereid de speurtocht voor

Een goede voorbereiding is het halve werk! Je kunt alvast inloggen op de speur.app met één van de codes die je hebt gekregen. Hier kun je de instructies doorlezen, een invulformulier printen (voor Detectivespel of Codekraker) en de GPS in de speur.app testen. Ook handig voor de speurtocht zijn een stuk papier en een pen voor ieder team.

Het teamuitje

Stap 6 - Doe een korte uitleg

De volgende zaken zijn goed om uit te leggen: wat de bedoeling van de speurtocht is, hoe je in kunt loggen en hoe je hotspots incheckt.

Stap 7 - Maak afspraken over eindtijd en -locatie

Maak met de deelnemers een afspraak op welk tijdstip jullie stoppen en op welke locatie jullie weer verzamelen.

Stap 8 - Deel de codes uit en laat de teams zich aanmelden

Geef ieder team een code en laat de deelnemers zich aanmelden bij de speur.app. Je kunt binnen één team met meerdere telefoons inloggen op de speur.app. Zo kan bijvoorbeeld één persoon inchecken, één persoon berichten sturen etc. Laat ieder team de andere speurtochten koppelen zodat een live-klassement tijdens de speurtocht ontstaat.

Stap 9 - Ga op pad en maak plezier

Ieder team gaat op pad. Omdat je de hotspots in willekeurige volgorde in kunt checken, loopt ieder team een eigen route. Onderweg gaan jullie hotspots inchecken, vragen beantwoorden en puzzels oplossen. Via het live-klassement zien jullie de score van de andere teams.

Na afloop

Stap 10 - Nabespreken en uitroepen winnaar

Het is natuurlijk ontzettend leuk om onder het genot van een drankje de avonturen van ieder team na te bespreken. Uiteraard is het leuk om het winnende team te gehuldigen!

Veelgestelde vragen

Moet ik jullie speurtochten reserveren voor een specifieke datum?

Nee onze speurtochten hoef je niet te reserveren voor een specifieke datum. Nadat je de speurtocht hebt besteld in de webwinkel, kun je zelf bepalen wanneer jullie de speurtocht gaan doen. Het is wel verstandig om minimaal een dag van te voren de speurtocht te bestellen zodat je je optimaal kan voorbereiden.

Kan ik als organisator zelf meespelen?

Je kan als organisator van het speurtocht zelf ook meespelen. De speurtocht gaat pas lopen als jullie ter plekke de eerste hotspot vinden.

Kunnen de de speurtocht inkorten naar 1,5 of 2 uur?

Ja hoor je kan in principe iedere speurtocht inkorten tot 1,5 of 2 uur. Je spreekt met elkaar van te voren af hoe lang je gaat spelen en waar je na afloop verzameld. Via het live klassement kun je dan heel makkelijk zien wie gewonnen heeft (meeste punten)! De stadsspeurtocht is het meest geschikt en leukste om in te korten, maar dit kan ook bij de andere speurtochten.

Maken wij ook kans op de schatkist?

Ja hoor iedereen die een speurtocht speel maakt kan op de schatkist. Elke maand verloten wij een schatkist onder de deelnemers. Kans maken op de inhoud van de schatkist? Lees hoe jullie kunnen winnen. 

Kan ik boeken op BTW factuur en betalen op rekening?

Je kan bij onze boeken op (BTW) factuur en betalen op rekening. We¬†brengen hiervoor eenmalig ‚ā¨15 boekingskosten in rekening. Wil je speurtochten boeken op BTW factuur?¬†Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

bekijk hier alle speurtochten