De speur.app

Speuren met de speur.app

Onze speurtochten speel je met een zelf ontwikkelde web-app: de speur.app. Dit is een app die via je browser van de smartphone werkt. Je hoeft dus helemaal niets te installeren uit de AppStore of PlayStore. Je opent een webbrowser op je telefoon en gaat naar https://speur.app/. Met de spelcode die je ontvangt bij een bestelling log je in. Dat klinkt toch heel makkelijk en eenvoudig?

Uitleg speur.app

Interactieve kaart

Op de interactieve kaart staan verschillende hotspots weergegeven. Hotspots zijn virtuele plekken in bijvoorbeeld een stadscentrum. Met de speur.app kun je deze hotspots inchecken, dat wil zeggen je laat weten dat je in de buurt bent van zo'n virtuele plek. Nadat een hotspot is ingecheckt, kun je een vraag of opdracht ontvangen of er verschijnen nieuwe hotspots. Zo ontwikkelt zich een spel tijdens de speurtocht.

Berichtenbox

Met de berichtenbox ontvang of verstuur je berichten van en naar onze spelcomputer. Julie ontvangen aanwijzingen, hints, vragen en/of opdrachten. Jullie sturen antwoorden op vragen of opdrachten. Het sturen en ontvangen van berichten kun je het beste vergelijken met bijvoorbeeld WhatsApp.

Foto aanwijzingen

Bij sommige hotspots moeten foto's worden gezocht die een aanwijzingen geven voor een opdracht. Vind de juiste foto op de plek en gebruik de aanwijzing. Erg leuk voor kinderen om mee te helpen de foto's te vinden!

Live klassement

Via het menu van de speur.app kun je andere team heel eenvoudig koppelen met de spelcode van het andere team. Wanneer je een team koppelt komt de live klassement tab beschikbaar in de button bar. Het live klassement geeft een overzicht van de score, teamnaam en team foto van alle gekoppelde teams. Bovendien wordt de score van de nummers 1,2 en 3 als een gouden, zilveren en bronzen medaille weergeven. Super leuk als je bijvoorbeeld met meerdere teams tijdens een familiedag of uitje met vriendengroep aan het speuren bent!

Voordelen op een rij

  • Interactieve speurtochten
  • Online te boeken
  • Binnen 5 minuten op pad
  • Alles zelf in de hand
  • Starten op elk moment
  • Speel op eigen tempo
  • Pauze onderweg mogelijk
  • Teams tegen elkaar (competitie)